[백종원의 백종원 레시피] 초간단 김치찌개

[재료 목록 (2인분 기준)]

1. 돼지고기 120g

2. 쌀뜨물 380ml (약 2컵)

3. 자른 김치 150g

4. 다진마늘 30g (2큰술)

5. 대파 30g

6. 청양고추 10g

7. 홍고추 10g

8. 고운 고춧가루 30g (2큰술)

9. 굵은 고춧가루 30g (2큰술)

10. 국간장 15ml (1큰술)

11. 새우젓 15g (1큰술)

[조리법]

1. 대파와 고추는 송송 썰어 준비합니다.

2. 냄비에 목살과 쌀뜨물을 넣고 충분히 끓여, 고기 육수를 우려냅니다.

3. 고기 육수가 충분히 우러나면 김치와 다진마늘을 넣습니다.

4. 국물이 끓어오르면 대파와 고추를 넣습니다.

5. 고춧가루를 넣고 잘 섞습니다. 굵은 고춧가루와 고운 고춧가루를 반씩 섞어 넣으면 더욱 좋습니다.

6. 국간장과 새우젓을 넣고 잘 저어 줍니다.

※ 기호에 따라 다른 채소를 넣거나, 물의 양을 조절해 자신만의 레시피를 만들어 보세요!

[INGREDIENTS (2 servings)]

1. 4.2 oz Pork Shoulder (Diced)

2. 1.5 Cups Rice Water

3. 5.2 oz Sliced Kimchi

4. 2 Tbsp Chopped Garlic

5. 1 oz Large green onions

6. 0.3 oz Cheongyang chili pepper

7. 0.3 oz Red chili pepper

8. 2 Tbsp Red Pepper Powder, Fine Type

9. 2 Tbsp Red Pepper Coarse Powder

10. 1 Tbsp Soup soy sauce (Guk-ganjang)

11. 1 Tbsp Salted fermented shrimp (Saeujeot)

[PREPARATION]

1. Chop large green onions and chili peppers up first.

2. Add pork shoulder and rice water and simmer it.

3. When the broth is boiled enough, add kimchi and chopped garlic.

4. When it's boiled over, add large green onions and chili peppers.

5. Add red pepper powder and mix. it's better to use coarse powder and fine type half each.

6. Add soy sauce and salted fermented shrimp, and stir well.

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