고구마 피자

[재료]

고구마 300g
달걀 1개
양파 약 1/4개(62g)
베이컨 4장(64g)
피망 1/2컵(45g)
통조림 옥수수 4큰술(64g)
피자치즈 1컵(100g)
식용유 3큰술(21g)
설탕 1큰술(12g)
맛소금 적당량

[만드는 법]

1. 고구마는 얇게 채 썰고, 베이컨은 적당한 크기로 썰어준다.
2. 양파, 청피망은 잘게 썰어주고 통조림 옥수수는 체를 이용하여 물기를 빼준다.
3. 팬에 식용유를 두르고 베이컨을 볶아준다.
4. 베이컨이 노릇하게 볶아지면 고구마와 맛소금을 넣어 볶아준다.
5. 넓은 볼에 달걀 1개를 풀고, 손질한 양파, 피망, 옥수수, 볶은 고구마, 설탕을 넣어 섞어준다.
6. 에어 프라이어를 180도 온도에 예열을 시켜준다.
7. 종이 호일을 깔아 피자 재료들을 넓게 펴주고, 피자치즈를 골고루 뿌려준다.
8. 에어 프라이어 온도와 시간을 180도에 7분 정도 돌려준다.
   (에어 프라이어에 따라 온도와 시간 차이가 생길 수 있다.)
9. 치즈 위에 색이 나기 시작하면 접시에 옮겨 담아 완성한다.
10. 기호에 따라 케첩과 함께 곁들여 먹는다.

 

Goguma (Sweet Potato) Pizza

[Ingredients]

300g sweet potato
1 egg
1/4 (62g) onion
4 strips (64g) bacon
1/2 cups (45g) bell pepper
4 tbsp (64g) canned corns
1 cup (100g) pizza cheese
3 tbsp (21g) cooking oil
1 tbsp (12g) sugar
Flavoring salt

[Directions]

1. Finely julienne the sweet potato and cut the bacon into a decent size.
2. Finely slice the onion and bell pepper, and drain the water out from canned corns.
3. Add cooking oil to a pan and stir-fry the bacon.
4. Once the bacon is fried, add the julienned sweet potato and sprinkle some flavoring salt to season.
5. Beat one egg in a large bowl and add the prepared onion, bell pepper, canned corns, fried sweet potato, and some sugar.
6. Preheat the air-fryer to 180°C.
7. Line the fryer basket with baking paper and spread the batter thinly. Sprinkle some pizza cheese.
8. Cook the pizza in the air-fryer for 7 minutes at 180°C.
   (The temperature and time may vary depending on the air-fryer model.)
9. When the cheese is nice and golden, carefully move the pizza onto a plate.
10. Serve with ketchup if desired.

출처 : 백종원의 요리비책

 

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