'냉라면' 더욱 맛있게 먹는 방법


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더 맛있는 냉라면2


[재료]

라면 1개
진간장 2큰술 (20g)
황설탕 2큰술 (24g)
식초 2큰술 (20g)
오이 1/3개 (60g)
청양고추 1개 (8g)
게맛살 1개 (20g)
쪽파 1줄 (8g)
단무지 약간 (20g)
정수물 1컵 (190g)
얼음 적당량

[만드는 법]

1. 물, 식초, 황설탕, 진간장, 라면 스프를 넣고 섞어 냉라면 소스를 만들어 준비한다.
2. 오이, 단무지는 가늘게 채 썰어 준비한다.
3. 청양고추는 반으로 갈라 잘게 썰고 쪽파는 송송 썰어준다.
4. 게맛살을 잘게 찢는다
5. 끓는 물에 면, 건더기 스프를 넣고 삶아낸 뒤 얼음 물에 헹구어 준비한다.
6. 그릇에 삶아낸 면과 건더기 스프를 담고 냉 라면 소스를 부어준다.
7. 오이, 게살, 단무지, 청양고추, 쪽파를 올려 완성한다.

 

Cold Ramyun (upgrade ver.)


[INGREDIENTS]

1 ramyun
2 Tbsp dark soy sauce
2 Tbsp brown sugar
2 Tbsp vinegar
⅓ cucumber
1 cheongyang red pepper
1 crab stick
0.2 oz small green onion
a pinch of yellow pickled radish
1 cup water
ice cubes


[PREPARAION]

1. Mix water, vinegar, brown sugar, dark soy sauce and ramyun soup powder.
2. Slice cucumber and yellow pickled radish.
3. Cut cheongyang red pepper in half and slice it and cut small green onion too.
4. Shred crab stick.
5. Add and boil noodles and ramyun flakes in boiling water, and rinse in cold water.
6. Put cooked noodles and flakes and pour made sauce.
7. Garnish with cucumber, yellow pickled radish, cheongyang red pepper and small green onion.

 

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