어묵 비빔라면

[재료]

* 양념장 재료

대파 1/2대(50g)

황설탕 1큰술(12g)

굵은 고춧가루 1/2큰술(4g)

고추장 약1/3큰술(6g)

분말스프 1개

참기름 1큰술(7g)

식용유 1큰술(7g)

* 비빔라면 재료

라면사리 1개

건더기 스프 1개

물 3컵(540ml)

사각어묵 1장(50g)

새송이버섯 1개(60g)

통깨 약간

[만드는 법]

1. 어묵은 0.3cm 두께로 길게 채 썬다.

2. 새송이버섯은 0.3cm 두께로 편 썰어 0.3cm 두께로 채 썬다.

3. 대파는 송송 썰어 준비한다.

4. 큰 볼에 굵은 고춧가루, 황설탕, 고추장을 넣는다.

5. 팬에 분말수프를 넣고 약불로 살짝 볶아 풋내를 날려 볼에 넣어준다.

6. 팬에 참기름과 식용유를 넣고 대파를 중약 불에서 노릇하게 볶아 파 기름을 낸다.

7. 볼에 준비해 둔 양념 재료에 파 기름을 넣어 뭉치지 않게 섞는다.

8. 냄비에 물을 넣고 끓으면 면, 건더기 수프를 넣고 끓여준다.

9. 라면이 풀어질 정도로 익을 때쯤 어묵과 새송이버섯을 넣어 익힌다.

10. 면이 익으면 찬물에 넣어 헹군 후 체에 밭쳐 물기를 제거한다.

11. 만들어 둔 양념장과 익혀 둔 면과 건더기를 넣고 버무린다.

12. 완성 접시에 옮겨 담아 통깨 뿌려 마무리한다.

Tip. 기호에 따라서 양조식초를 넣어 드셔도 됩니다.

Eomuk Bibim Ramyun

(Spicy Ramyun Noodles with Fish-cake)

[Ingredients]

* For Sauce

1/2 stalks (50g) spring onions

1 tbsp (12g) brown sugar

1/2 tbsp (4g) coarse red pepper powder

Approx. 1/3 tbsp (6g) red pepper paste

1 packet of ramyun seasoning

1 tbsp (7g) sesame oil

1 tbsp (7g) cooking oil

* For Bibim Ramyun

1 block of ramyun noodles

1 packet of solid flakes

3 cups (540ml) water

1 sheet (50g) rectangular eomuk (fish-cake)

1 (60g) king oyster mushroom

Sesame seeds

[How to make]

1. Slice eomuk (fish-cake) in 0.3cm thickness.

2. Slice king oyster mushroom in 0.3cm thickness, then julienne in 0.3cm thickness.

3. Finely chop spring onions.

4. In a large bowl, put coarse red pepper powder, brown sugar and red pepper paste.

5. Put ramyun seasoning in a frying-pan and roast it to remove any foul smell. Then, pour it in a bowl.

6. In a frying pan, put sesame oil and cooking oil and stir-fry spring onions over medium heat until spring onion flavor is infused in the oil.

7. Pour the spring onion oil in a bowl and mix well so that the sauce doesn't clump.

8. Bring water to the boil in a pot, and cook the noodles and solid flakes.

9. When the ramyun noodles are cooked midway, add eomuk (fish-cake) and king oyster mushroom.

10. When the noodles are fully cooked, rinse in cold water and drain in a sieve.

11. Toss the noodles and toppings with the sauce.

12. Plate it and sprinkle sesame seeds to finish. Tip. You can add some vinegar to taste.

출처 : 백종원의 요리비책

 

백종원 요리 레시피 어플다운로드

 

백주부의 요리비책 - Google Play 앱

백주부의 요리비책 소개 백주부의 요리비책 어플은 인기있는 백종원 관련 영상을 한곳에 볼수 있는 어플입니다. 백종원 유튜브 채널은 물론 레시피, 대용량 레시피, TV 인기 방송 영상 등을 주요

+ Recent posts